Barnen får inte den tid med oss pedagoger som de behöver för att lärandet ska bli meningsfullt. Det menar "Anonym".
Barnen får inte den tid med oss pedagoger som de behöver för att lärandet ska bli meningsfullt. Det menar "Anonym".

Stora barngrupper och stressiga arbetsförhållanden – det är två saker som jag som framtida förskol­lärare oroar sig för.

Detta är en insändare. Det är personen som skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Jag studerar just för tillfället andra året till förskollärare. Jag älskar att möta barnen, föräldrar och kunniga pedagoger inom förskolemiljön. Det är en ära att få möta alla dessa kloka människor omkring mig.

LÄS MER: Insändare: Hundar är oärliga och farliga rovdjur

Men det är ändå något som gnager i mig. Jag ser hur stressade de är, jag hör hur de har svårt att få vikarier, hur de måste fixa och trixa med så mycket saker vilket i sin tur tyvärr påverkar barnen. Barnen får inte den tid med oss pedagoger som de behöver för att lärandet ska bli meningsfullt.

Hur länge kommer jag att orka innan stressen gör mig sjuk?

Jag är medlem i förskoleupproret. Där pratar man om hur de stora barngrupperna faktiskt har en stor del i detta. Det är alldeles för många barn för att som pedagog hinna se alla barn och ge dem den tiden som de borde få. Jag ser med oro i kroppen på hur det kommer att bli när jag examineras.

Kommer jag hinna jobba ett eller två år eller kommer jag hinna bli sjuk­skriven på grund av jobbrelaterad stress redan innan dess?

LÄS MER: Insändare: Veckonummer är djävulens påfund

Något måste göras. Förskoleupproret försöker påverka och de har lyckats på vissa punkter, vilket självklart är väldigt bra. Men min oro finns fortfarande kvar.

Hur länge kommer jag att orka innan stressen gör mig sjuk?

Anonym

LÄS MER: Så här gör du för att skicka en insändare till Metro

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset