När barnet får ett lillasyskon riskerar det att bli försummat hemma, och saknar sina förskolekamrater.
När barnet får ett lillasyskon riskerar det att bli försummat hemma, och saknar sina förskolekamrater.

Det är inte fel att föräldrar låter barnet gå på förskolan när man är föräldraledig med ett lillasyskon, skriver insändar­skribenten.

Detta är en insändare. Det är personen som skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Svar till Ellen, som undrar vilka som sagt att barn ska vara i förskolan.

Jo, det har ni förskolepedagoger! I många år har vi hört hur bra och fantastisk förskolan är för barnen. Två meningar senare ondgör ni er över att barn går 10 timmar på förskola om dagen eller går i förskolan när man är föräldra­ledig.

Att ha barn på förskolan 10 timmar om dagen är inte så konstigt. Privata arbetsgivare har höga krav på sina anställda och det är många som har 30–60 minuter enkel resa till sina arbeten.

När det gäller barn på förskolan när man är föräldraledig så verkar det som om du aldrig varit föräldraledig själv.

Om man har en tre­åring och en bäbis finns det inga barn för treåringen att leka med, eftersom de är i förskolan. När man har en liten bäbis ägnas all tid åt denna, det andra barnet blir lätt försummat.

Man får vara glad om man hinner städa en gång i månaden.

När det andra barnet varken får träffa andra barn eller umgås mycket med sina föräldrar mår det inte bra. Det är inte helt ovanligt att det andra barnet saknar sina kompisar, som alla går på förskolan.

Till sist, den dagisverksamhet som fanns på 1980-talet har väldigt lite att göra med hur förskoleverksamheten ser ut i dag.

Det borde du veta, om du arbetar inom förskolan.

Förälder till två barn

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset