Ett svenskt förband övar i närheten av Säve flygplats under Aurora 17.
Ett svenskt förband övar i närheten av Säve flygplats under Aurora 17.

Visst vore det härligt om alla länder i världen kunde leva i fred – men sådan är inte verkligheten, skriver insändar­skribenten.

Detta är en insändare. Det är personen som skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Visst vore det härligt om vi kunnat avstå från att ha ett försvar, att alla länder i hela världen kunnat enas och vi kunnat leva i fred?
Nu är det dock inte så. Det pågår krig i världen och det finns uttryckta oroligheter från länder i Sveriges närhet som kräver att vi har ett ­försvar.

LÄS MER: Snopp är onödigt och omodernt

Jag har själv tjänstgjort en tid och skulle utan att blinka stå upp för vårt land och våra värderingar. Min sambo är en av dem som för tillfället ligger ute i fält och detta är bara en bråkdel av alla de veckor om året som han är borta. Han är ofta på utbildningar på andra orter i flera månader i sträck och i perioder ses man inte ofta men jag är stolt över honom, alla hans ­kollegor och mina egna vänner som arbetar för försvaret.

LÄS MER: Lisa Magnusson: Pösiga pacifister är bland det värsta jag vet

Stolt över att de står upp för oss och vår frihet och som gör det för den usla lön de faktiskt får. För mig är det våra soldater som är de verkliga männen och kvinnorna och vi som lever med dem stöttar dem till 100 procent i det de gör.

Stolt soldat-fru

LÄS MER: SÅ här debatterar du i Metro

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset