Insändarskribenten »En mamma som helt börjar tappatron till BVC« tycker att det borde finnas mer samarbete mellan BVC och förskolor. Barnet på bilden har inget med texten att göra.
Insändarskribenten »En mamma som helt börjar tappatron till BVC« tycker att det borde finnas mer samarbete mellan BVC och förskolor. Barnet på bilden har inget med texten att göra.

Dagens insändarskribent är less på att komma hem från besök på barnavårdscentralen (BVC) och känna sig om en dålig mamma. Varför har inte BVC mer kontakt med barnets förskola?

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Ett av de yrken där de träffar många barn är på BVC. Borde de då inte efter alla dessa år lärt sig att alla barn precis som vi vuxna är olika?

Vid två stycken årskontroller har sköterskan på BVC sagt att min son är behov av en logoped. Vårt första möte med logopeden var bra. Hon var duktig och han kände sig trygg. Hon var inte orolig för tal eller förståelse men vi fick en tid för uppföljning. På uppföljningen var det en ny logoped som min son inte alls kände sig trygg med. Hon tvingade honom både till tal och lek. Även denna gång fick vi en tid för uppföljning. Jag avbokade den då det inte var en bra situation för min son. Han blev både stressad och pressad.

Tänk själv att bli pressad till att prata om något som du inte alls är intresserad av med en främmande människa samtidigt som den människan sitter med papper och penna och antecknar allt du säger. Vem hade inte känt sig obekväm i en sån situation?

LÄS MER: Insändare: Primärvårdens kollaps är snart ett faktum

Ingen i familjen, ingen på förskolan och ingen utomstående har sagt eller visat tecken på oro för hans tal. En specialpedagog på förskolan har pratat med min son. Hon tyckte att hans tal och förståelse var bra. När jag berättade om specialpedagogen avskrev hon hans ärende för logoped direkt.

Varför kunde inte detta gjorts från början? BVC borde ha som rutin att kolla med förskolan som barnet går på. Det är duktig personal som träffar barnet ofta.

Jag är så less på att komma hem från BVC och känna mig som en usel mamma. För det är precis det jag gör. Jag lägger all skuld på mig själv. BVC ska finnas till för att stötta och ringa i varningsklockan om så behövs. De ska inte få mig att komma gråtandes hem därifrån.

En mamma som helt börjar tappa tron till BVC

LÄS MER: Så gör du för att skriva i Metro

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset