Människor måste vilja arbeta inom vården, annars riskerar vi att ­förlora en del av vår ­välfärd, skriver insändarskribenten.
Människor måste vilja arbeta inom vården, annars riskerar vi att ­förlora en del av vår ­välfärd, skriver insändarskribenten.

Jag har valt att inte gå tillbaka till ett arbete inom vården igen, skriver insändarskribenten.

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Politiker pratar en massa men det är fort­farande på samma sätt 
nu som det var för tio år sedan. Jag vet, för jag är en av dem som blev sjuk av att gå till jobbet. Stressen tog ut sin rätt till slut och jag har valt att inte gå tillbaka till ett arbete inom vården igen.

LÄS MER: Insändare: Stäng inte dörren för den du anser vara ”rasist”

Det måste till en förändring. Människor måste vilja arbeta inom vården, annars riskerar vi att ­förlora en del av vår ­välfärd.
Det behövs fler fast anställda, det behövs schema­ändringar och det måste bli bättre betalt.

Förändras det inte så kommer fler och fler att lämna vårdyrket och konsekvenserna av det kommer att bli en sämre vård med längre vårdköer.
Emilia, undersköterska

LÄS MER: Så här skickar du insändare till Metro

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset