Insändarskribenten hade hoppats kunna köpa en hund lagom till pensionen. Mannen på bilden har inget med personen som skrivit insändaren att göra.
Insändarskribenten hade hoppats kunna köpa en hund lagom till pensionen. Mannen på bilden har inget med personen som skrivit insändaren att göra.

Mina pensionspengar räcker bara till hyran och lite mat. Det lilla jag lyckats spara kommer att gå till räkningar, skriver insändarskribenten "Efter regn kommer solsken".

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Snart blir jag äntligen pensionär. Då ska jag njuta av livet, gå på konserter, åka utomlands, gå på spa och ha det skönt. Ja, jag ska verkligen unna mig upplevelser för jag kommer att ha all tid i världen.

Jag ska så klart behålla bilen så att jag kan ta en tripp och besöka spännande platser. Jag ska skaffa en hund som jag kan pyssla med och ha som sällskap.

Alltså blir det ingen resa, ingen hund, inget spa, ingen bil, inga spännande bilutflykter och inga konserter.

Men vänta nu? Det känns som att jag fick något tungt på axlarna. Hunden kan ju bli sjuk och måste opereras, den behöver trimmas och tänderna ska skötas och, ja, det behövs pengar till det. Även om jag skaffar en minihund och en minibil och åker på minisemester och bosätter mig i en enrummare med pentry så kostar det pengar. Jag kan ju bli sjuk och behöva dyra mediciner och mina tänder kan ju ramla ut. Det kostar också pengar.

LÄS MER: Insändare: Livet blir lite mer ensamt vart år

Mina pensionspengar räcker bara till hyran och lite mat. Det lilla jag lyckats spara kommer att gå till räkningar.

Alltså blir det ingen resa, ingen hund, inget spa, ingen bil, inga spännande bilutflykter och inga konserter. Jag måste vara stark och kämpa, inte hänga läpp utan stå ut. Jag kommer i alla fall att ha mina drömmar kvar och i drömmen ska jag se till att jag har det bra.
Efter regn kommer ­solsken

LÄS MER: Så gör du för att skriva i Metro

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om pension pengar