Läser tidningen och blir ganska ledsen över ett antal kängor som till synes oreflekterat kastas över sjukvården, skriver insändarskribenten.

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Sitter på tåget och läser tidningen och blir ganska ledsen över ett antal kängor som till synes oreflekterat kastas över sjukvården. Hade det varit en engångshändelse hade jag förstås låtit det passera, men av någon oklar anledning verkar de flesta journalister generellt i Sverige ha ett rejält horn i sidan till oss som arbetar i vården.

Att det svider till lite extra idag är väl att det är sommar med ont om folk och alla slår knut på sig en extra gång för att täppa till luckor, hjälpas åt, ställa upp och jobba extra och jobba över för att fortsätta kunna hitta platser, torka kräk, pyssla om eller operera en brusten blindtarm eller ett tarmvred i tid. Alla andra människor förväntar sig självklart att vi ska finnas där för dem 24/7.

LÄS MER: INSÄNDARE: Jag har en knut i magen inför min sons skolstart

I en artikel, som jag för övrigt inte har något att invända emot, kastas det relativt omotiverat plötsligt fram att läkare inte har nån plikt att uppdatera sig utan kan gå på gamla kunskaper sedan 70-talet. Det är för det första inte sant. Vi har en plikt att uppdatera oss vilket de allra flesta också gör, för det mesta dessutom på fritiden.

Kängorna fortsätter påföljande sida med ett allmänt misstänkliggörande av läkare och vård. Tur att journal på nätet finns så ni alla kan kontrollera alla fel som vi sannolikt gör helt medvetet och hela tiden. Patienten har ju länge kunnat be om sin jounal om de velat, och alltid fått det i dessa fall, vilket förstås inte nämns, liksom inte att journalerna är vårt arbetsredskap och att vissa delar av detta nya system ytterligare ökar vår administrativa börda och minskar vår tid med patienterna.

Förutom att folk (särskilt de som inte legat på sjukhus) klagar och anklagar oss inom vården, så fortsätter den absurda styrningen från landstinget där enorma pengar spenderas på nya sjukhus, dyra byggkonsulter, it-konsulter, utvecklingschefer, mer komplicerade och tidskrävande registreringssystem och olika datasystem som kräver dubbel och trippel inloggning, istället för att ge de sjuksköterskor, som arbetar när ingen annan vill arbeta, uppskattning och högre lön samt ge oss som faktiskt står på golvet inflytande över vår verksamhet.

Karolina, kirurg

LÄS MER: Vill du också skriva en insändare? Här kan du läsa om hur det går till.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Sjukvård vård