Köttkonsumtion bidrar till sämre miljö, menar insändarskribenten.
Köttkonsumtion bidrar till sämre miljö, menar insändarskribenten.

Nötkött står för nästan 40 gånger mer växthusgaser än bönor, skriver insändarskribenten.

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Kära barn, låt mig berätta om jul och nyår som det var förr. Då hade vi något som kallades snö och minusgrader. Det närmaste som ni kommer det är om ni tittar in i frysboxen. Ja, det är det där vita bakom den frusna oxfilén. Det är fruset vatten. Det brukade förr förekomma naturligt utomhus. Då var det praktiskt att önska sig en så kallad snowracer eller pulka i julklapp.

Men fröjda er för rege­ringen har snart sett till att Sverige kan exportera kött till Taiwan. Tänk vad mycket pengar vi sparar på att inte behöva köpa vinterkläder. Enligt Matklimatlistan från Sveriges lantbruksuniversitet orsakar nämligen nötkött nästan 40 gånger mer växthusgaser än bönor.

Jonas

Läs mer: Så gör du för att skriva i Metro

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om miljö Kött