Carl XVI Gustaf har inte valts av folket, påpekar insändarskribenten som tycker att man ska få välja sin statschef själv.
Carl XVI Gustaf har inte valts av folket, påpekar insändarskribenten som tycker att man ska få välja sin statschef själv.

Slottet i Stockholm består av 1 430 rum. Tänk så många studentbostäder man kunde hyra ut till studenter med behov av en bostad, skriver insändarskribenten.

Detta är en insändare. Det är personen som skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

I början på 1900-talet blev Sverige fullt ut en demokrati. Så det är hög tid att fasa ut kungahuset. Det är en kvarleva från medel­tiden med kungligheter.

LÄS MER: Lisa Magnusson: Låt kungen behålla slottet och miljonerna – sen får det vara slut med monarkin

En statschef ska i en demokrati väljas av folket, inte ­födas till ämbetet. Slottet i Stockholm består av 1 430 rum. Tänk så många studentbostäder man kunde hyra ut till studenter med behov av en bostad. De skulle bo ”kungligt” där. Drottningholms slott kunde man hyra ut till äldre människor som vill bo lite flott.

LÄS MER: Så många vill att monarkin ska avskaffas

Som avskedsgåva kan kungahuset få Haga slott som innehåller 43 rum. Där kan alla tre generationerna av kungahuset som finns i Stockholm bo. Varje familj får då cirka 14 rum var. Gott om svängrum ­alltså. Det blir ju lite som förr i tiden när generationerna levde nära varandra. Detta passar ju bra ihop med kungligheter som är en gammal kvarleva.
Fram för demokratin

LÄS MER: ”Insändare: ”Sverige börjar framstå som ett vuxendagis”

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset