Som hundägare är det lite av ett lotteri att gå ut och shoppa, skriver insändarskribenten, som önskar att hundar fick komma in på fler affärer och caféer.

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Besökte idag en zooaffär för att boka en trimtid för min strävhåriga foxterrier. På väg därifrån insåg jag att jag befann mig bland kvadratkilometer av shopping och med skatteåterbäringen på kontot bestämde jag mig för att offra lite vid Mammons altare. Det gick inte så bra då jag som hundägare inte fick komma in någonstans.

Om en hundrädd person ser en jycke på gatan väljer den förmodligen att vika undan eller invänta tills den passerat. Samma teknik borde kunna användas i en affär.

Jag satte mig på en bänk och filosoferade över skälen till detta. Tre kandidater sållades fram:

  • ”Hälsovårdsnämnden säger”
  • Allergier
  • Hundrädsla

Det är bara där mat tillreds som djur är förbjudna. I övriga utrymmen är det okej vilket vissa restauranger och caféer insett och släpper in mig. Allergier har jag full respekt för då jag blir prickig och får andnöd av katter. Detta inträffar dock bara om jag gosar med en kisse eller befinner mig i en kattägares bostad som är marinerad i katt. Tror inte att tre kvadratdecimeter foxterrier i ett shoppingcenter på tusentals kvadratmeter skulle utlösa en allergisk reaktion ens hos den mest överkänsliga person. I så fall skulle min blotta närvaro ge samma resultat då jag förmodligen är full av hundallergener.

LÄS MER: Insändare: Sluta lägg väskor på sittplatserna

Sedan har vi hundrädsla, även det kan jag sympatisera med. Jag fick tidigare spel av spindlar. Om en hundrädd person ser en jycke på gatan väljer den förmodligen att vika undan eller invänta tills den passerat. Samma teknik borde kunna användas i en affär. Jag som hundägare har skyldighet att hålla mitt djur under full kontroll, se till att den är rastad så inga olyckor inträffar samt vara beredd att maka på mig om jag ser att någon är rädd.

Om detta uppfylls så ser jag egentligen ingen anledning till varför jag inte skulle få handla i alla affärer.
Matz och Tessa

LÄS MER: Så här skriver du insändare i Metro

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset