Jag vill inte ens tänka på hur det är för dom som har en osynlig funktionsnedsättning, skriver signaturen "Visa mer hänsyn omgående".
Jag vill inte ens tänka på hur det är för dom som har en osynlig funktionsnedsättning, skriver signaturen "Visa mer hänsyn omgående".

Värst är när man vet att personer ser en men låtsas som ingenting. Då går jag ändå med krycka så det syns att jag har ett rörelsehinder, skriver insändarskribenten.

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Det är ett oräkneligt antal gånger som kollektivtrafiken varit otillgänglig för mig med rörelsehinder för att andra inte visar hänsyn. En gång blev jag tvungen att stå upp hela resan för att alla 25 handikapplatser var upptagna.

LÄS MER: Insändare: Utse statsminister genom tv-show

Jag har fått skäll för att jag ramlat på folk när tåget krängt till. Jag har usel balans och har inte fått sittplats. Personer som handlat ställer sina påsar på bänkarna vid busshållplatserna så att ingen annan får plats.

En gång blev jag tvungen att stå upp hela resan för att alla 25 handikapplatser var upptagna.

Värst är när man vet att personer ser en men låtsas som ingenting. Då går jag ändå med krycka så det syns att jag har ett rörelsehinder, vill inte ens tänka på hur det är för de som har en osynlig funktionsnedsättning.
Visa mer hänsyn omgående

LÄS MER: Så här skickar du insändare till Metro

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset