Du kan ha en fantastisk relation med din partner helt utan sex, skriver insändarskribenten.
Du kan ha en fantastisk relation med din partner helt utan sex, skriver insändarskribenten.

Jag har varit i en två år lång relation nu med en kvinna som inte vill ha sex alls. Nu är vår relation bättre än den någonsin har varit, skriver insändarskribenten.

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

För gemene man så är sex något som förväntas i en relation och om man möts av en ovilja till sexuellt umgänge så kommer suckandet och besvikelsen är stor. Men guess what? Det är en besvikelse ni måste lära er leva med.

Jag har varit i en två år lång relation nu med en kvinna som inte vill ha sex alls. Det var jobbigt och besvärande under en lång period.

Sex är ingen rättighet i en relation, och om ens partner inte vill ha sex så behöver man inte vara otrogen, tjata till sig sex eller hota med att göra slut. Sex är för många en fantastiskt stor och viktig del i en relation, men den är verkligen inget som inte går att ersätta med något annat. Vad gillar du? Är det poesi, filosofi eller kanske musik som får dig så där lycklig? Lägg fokus där i stället och du kan ha en fantastisk relation med din partner helt utan sex.

Ni kommer inte att dö, jag lovar er. Jag har varit i en två år lång relation nu med en kvinna som inte vill ha sex alls. Det var jobbigt och besvärande under en lång period. Jag var van vid att ha sex nära tillhands, men jag prioriterade om saker runt om mig och nu är vår relation bättre än den någonsin har varit.

Vi män har inte rätt att kräva eller förvänta oss sex av en tjej eller partner, och att fortsätta med tjatandet är ett övertramp mot kvinnan. Så sluta tjata, eller avbryt relationen.

LÄS MER: Insändare: Jag har nekats tusentals jobb – på grund av min rullstol

Vi lever i en värld där vi män behöver ta till oss av vad kvinnor berättar för oss, våra förebilder borde vara de som vågar utmana oss att bli bättre.

Jag ger ett stort tack till Linnéa Claesson, du är en viktig del i mitt arbete att förbättra mig själv och den kultur jag växt upp med. Du har fått mig att vakna till och göra om, och göra rätt. Så min uppmaning till alla män där ute är att hitta en förebild som passar dig.

En man som vill bli bättre

LÄS MER: Så här skickar du insändare i Metro

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om sex Relationer