Curlande föräldrar står i vägen för ett jämställt samhälle, menar signaturen ”Sluta passa upp killarna”.
Curlande föräldrar står i vägen för ett jämställt samhälle, menar signaturen ”Sluta passa upp killarna”.

Jämställdhet. Om ni mammor kunde sluta att passa upp på era söner hela tiden kanske samhället blir mer jämställt, skriver dagens insändarskribent.

Detta är en insändare. Det är personen som skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Det pratas mycket om jämställdhet nu men den handlar inte om att dela föräldraförsäkringen 50/50. Det handlar om hur ni kvinnor uppfostrar era söner. Jag har väninnor som behandlar sina söner som små -gudar, det ska daltas och fjäskas för och passas upp. Mammorna packar skol-väskorna  och ser till att allt finns med i gymnastik-påsen på morgonen och -sönernas fritidsaktiviteter går före allt annat i familjen.

LÄS MER: Här är siffrorna som visar att det fortfarande inte är jämställt

Listan kan göras lång. Men hur många mödrar springer runt och letar -efter dotterns försvunna gymnastiksko på morgonen? Hur många mödrar låter tonårssonen sköta tvätten hemma? Hur många mödrar fordrar att sönerna dammsuger och dammar i sina rum? Hur många mödrar låter ton-årsdottern hjälpa till med hushållsarbetet?

LÄS MER: Experten slår hål på 8 vanliga argument som används mot feminism

Sen gnäller dessa kvinnor över att karlar inte hjälper till hemma och tar plats i det offentliga rummet. De har ju blivit uppfostrade så. Till och med på förskolan med utbildad personal i genustänkande behandlas pojkar och -flickor olika. Så sluta tjata om att det viktigaste är millimeter-rättvisa när det gäller föräldraförsäkringen.

Det viktigaste är att ni uppfostrar era söner till självständiga individer som kan sköta ett hem när de flyttar hemifrån. Ni stjälper dem bara när ni åker hem till dem och städar och har med er hemlagad mat. Då blir de aldrig vuxna.

”Sluta passa upp killarna”

LÄS MER: Åtta kvinnor som gjort oss smartare det senaste året

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset