Insändarskribenten "Calle" har slutat dricka alkohol – och det ser vissa i hans omgivning som ett problem.
Insändarskribenten "Calle" har slutat dricka alkohol – och det ser vissa i hans omgivning som ett problem.

Insändarskribenten "Calles" val att inte dricka alkohol gör att han blir ifrågasatt.

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

För många år sedan bestämde jag mig för att sluta dricka alkohol, det gick över styr och jag kan väl i dag kalla mig nykter alkoholist. För mig ett bra val, för många andra ett problem.

På något sätt är det så viktigt att kunna berusa sig. Människor är vänliga nog att komma med idéer som att ”nu har vetenskapen hittat ett botemedel”, ”nu finns det piller så man kan dricka”, ”nu finns kbt så man kan lära sig dricka” och diverse psykoanalytiska metoder för att försöka hitta orsaken till drickandet.

Jag har många gånger fått frågan om varför jag inte dricker. Jo, säger jag, jag tar inte heroin heller.

Jag har hört allt, tror jag, under dessa 30 år som jag avstått. För mig handlar det om något helt annat i dag. En känslomässig städning som ger mig ett bra liv utan alkohol. Att lägga energin på något bättre.

Jag har många gånger fått frågan om varför jag inte dricker. Jo, säger jag, jag tar inte heroin heller. Alkohol och heroin är droger, alkoholen är värst, den skövlar fler människor än krig. ”Va, så kan det inte vara.” Jo, så är det just av den anledningen att alkoholen är laglig, alla har sin rätt att supa ihjäl sig men att knarka är olagligt.

LÄS MER: Insändare: Stäng inte dörren för den du anser vara ”rasist”

Senast läste jag att alkohol är bra mot demens. Jag undrar om det finns någon som tror på den teorin. Det ska möjligen vara den törstiga alkoholisten som använder sådan propaganda till att legitimt fortsätta sitt torftiga liv. Skål!
Calle

LÄS MER: Så här skickar du insändare till Metro

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om alkohol