"Världen är inte skyldig dig ett skit", konstaterar "en annan lättkränkt".
"Världen är inte skyldig dig ett skit", konstaterar "en annan lättkränkt".

Vi måste sluta försöka skydda alla lättkränkta som rör sig i sociala medier, skriver »En annan lättkränkt«.

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Jag sitter och scrollar i en av alla Facebook-­grupper för tjejer (och icke-binära) som jag är passiv medlem i. Jag hittar ett inlägg där en tjej har frågor kring att skaffa kanin. Inget konstigt med det. Men det som ger mig en smärre hjärnblödning är att hon har valt att varna känsliga läsare med: »TW: skaffa kanin« (se fotnot) och att hon efter ifrågasättande svarar: »Det kanske är någon som inte har möjlighet att skaffa kanin som blir triggad«. När blev egentligen internet en fristad för lättkränkta?

Du kan varken kontrollera hur andra människor uttalar ordet »kex« eller vad de lägger ut på internet.

Världen är inte skyldig dig ett skit. Du kan varken kontrollera hur andra människor uttalar ordet »kex« eller vad de lägger ut på internet. Är du rädd för kvinnohat och nynazistiska åsikter? Häng inte på Flashback. Är du vegetarian och får lågt blodtryck av att se bilder på hamburgare? Slit ut din nätverkssladd.

Självklart är det inte rimligt att posta bilder på avhuggna hästhuvuden i ett forum för djurrätts­aktivister. Men det är faktiskt rimligt att be om tips till fars dagpresenter utan att behöva triggervarna de som har en risig relation till sin farsa.

Här sitter jag svinlack och skriver en insändare om lättkränkta människor på internet. Kan man sätta triggervarningar på triggervarningar?

En annan lättkränkt

Fotnot: Triggervarning, eller TW, skrivs ut i början av en text för att uppmärksamma läsaren om att innehållet kan tänkas väcka anstöt.

LÄS MER: Så gör du för att skriva i Metro

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset