Alamy.

Skolverket, ni har lyckats igen, grattis. Ännu en student är arg på er. Nationella proven, vilket skämt. På skolverks hemsida kunde jag läsa om de nationella proven: "De är inte examensprov, utan ska vara en del av lärarens samlade information om elevens kunskaper".

Genom vanliga prov kan läraren samla information om elevens kunskaper, det behövs inte något nationellt prov för läraren ska kunna veta på vilket betyg eleven ligger på. Ni säger också att det inte är ett examensprov men ändå väger de nationella proven mest när betygen sätts. Jag ligger på ett A i svenska, jag har A i alla kunskapskrav. På läsförståelsen i de nationella proven i svenska fick jag ett D, jag blev helt förkrossad. Jag vill komma in på juristlinjen och bli advokat, men jag undrar om det fortfarande går. När jag fick resultaten av min lärare frågade jag om detta kommer att påverka mitt betyg, och det kommer det. Min lärare visade alla kunskapskraven och där kunde jag se ett D sticka fram bland alla A, och med det här betygssystemet vet jag inte vilket betyg i svenska jag kommer gå ut med i ettan.

Sverige är ett land som följer de mänskliga rättigheterna. Bevisa det då!  Jag är säker på att om jag skulle åka runt till varje gymnasieskola i hela landet och fråga vad de tycker om de nationella proven så skulle majoriteten ha svarat att de inte gillar dem.

Arg student

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset