"Lena" invänder mot en debattartikel som menar att mobilen hör hemma i klassrummet.
"Lena" invänder mot en debattartikel som menar att mobilen hör hemma i klassrummet.

Självklart har mobilen en plats i klassrummet – det är budskapet jag läser i en artikel i Metro. Jag ­håller inte med, skriver "Lena".

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Debattartikeln är skriven av doktoranden Anita Grigic Magnusson som har forskat kring ungdomars mobilanvändande. Hon påstår att hög­stadieelever är väl medvetna om problematiken och efterfrågar regler och hjälp att handskas med sina mobiler. Just därför måste vi vuxna nu sätta de reglerna och vara bra förebilder för hur vi ska handskas med våra datorer och telefoner.

Det är helt orimligt och naivt att tro att skolan ska kunna ha koll på att eleverna endast använder telefonen i skolarbetet. Datorerna får ett allt större utrymme i undervisningen och många elever använder datorena till att spela spel, surfa på Facebook och annat.

LÄS MER: Insändare: I dagens samhälle prioriteras arbetet framför familjen

Har vi inte bevis nog för att för mycket mobil- och datoranvändande leder till stress och psykisk ohälsa som bara växer i vårt samhälle?

Jag säger nej – telefonen har inte en självklar plats i klassrummet enligt min mening och vi borde i stället börja ta ansvar för att inte fler hamnar i ett missbruk och skolan har ett stort ansvar.

Lena

LÄS MER: Så gör du för att skriva i Metro

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset