Dagens insändarskribent föredrar radioapparaten framför datorer, då hon ­finner den praktisk vid vardagliga sysslor.
Dagens insändarskribent föredrar radioapparaten framför datorer, då hon ­finner den praktisk vid vardagliga sysslor.

”Margot” undrar över Sveriges Radio P1:s utveckling. Hon hör mest bara repriser och undrar varför hon därtill uppmanas att lyssna på reprisen på nätet.

Detta är en insändare. Det är personen som skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Vi kan börja med alla dessa jinglar om kommande program. Ungefär fem dagar innan sändning börjar det påminnas om att de skall komma, flera gånger om dagen, med varierat lång redogörelse för vad programmet ska handla om. Så när väl sändningen kommer är man uttjatad och ids inte lyssna. Dessutom kommer ju varje program ofta i repris samma vecka.

Man producerar inte själv programmen utan det är Filt, Prata, Umami, Lokatt media, Tredje statsmakten osv, osv. Finns det inga producenter kvar i huset? Över halva tablån består av repriser. Från 05.30 till 09.30 upprepas alla program med en halv­timmes mellanrum.

Klockan 22 börjar ­eftermiddagens repriser. Och så fortsätter det hela natten. Repriser på repriser.

Lördagar och söndagar består tablån av repriser från veckan.

Nyhetsredaktionen har tydligen helgledigt för det presenteras inte sällan ­samma nyheter dagen igenom.

Därefter förmanas vi ­efter varje program – att ”vill vi veta mera kan vi gå in på webben”.

Som om inte det var nog, upplyses vi ideligen om att vi kan lyssna igen på programmet i podden eller SR play! Är ledningen alldeles vansinnig?

Vad är det meningen att vi ska göra? Sluta använda något så gammalmodigt som radioapparater? Jag vill inte sitta vid min stationära dator och lyssna på radioprogram.

Jag tycker det är mycket praktiskt att ha på radion när jag städar, lagar mat, stryker, diskar och så vidare. Eller har några vakna timmar på natten.

Det är roligt att höra någon berätta något intressant.

Jag är antagligen ut­rotningshotad.

Margot

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset