Varför börja röka? Om inte argumentet för tidig död biter, borde dock faktumet att man blir rynkig i förtid och luktar illa bita bättre, skriver insändarskribenten.

Detta är en insändare. Det är personen som skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Rökare – ni sänker min livskvalitet. Jag är en lycklig, levnadsglad kvinna med en positiv inställning till  det mesta här i livet. Dit hör inte företeelsen rökning. I alla fall inte om det sker ute bland oss andra. Jag  vaknar och går ut på min balkong för att njuta av min morgon – grannen röker. Jag går in.

Jag promenerar till ­tunnelbanan. En rökare bolmar framför mig. Jag  känner irritationen stiga. Jag väntar på perrongen. Någon röker. Ännu mer irriterad. På hemvägen – rökare överallt igen. Hemma. Ut på balkongen för att softa och njuta av solen. Grannen bolmar.  Igen. Jag  går in. Igen. Läggdags. Vill vädra. Få in frisk luft. Grannen i gång igen.

Varför börja röka? Om inte argumentet för tidig död biter, borde dock faktumet att man blir rynkig i förtid och luktar illa bita bättre (obs ironi).

Cecilia

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om rökning