Vid årsskiftet höjs portot i Sverige till 9 kronor.
Vid årsskiftet höjs portot i Sverige till 9 kronor.

Jag älskar att skriva brev och att naturligtvis att få brev, men med denna orimliga höjning av portot är det knappt möjligt längre, skriver dagens insändarskribent.

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Den 1 april höjdes portot till orimliga 7 kronor, och utrikesportot upp till 50 gram chockhöjdes till 21 kronor. Vad ska turister tänka om vårt land om de måste betala så mycket för varje vykort så att det blir orimligt att skicka något?

LÄS MER: Portot höjs till nio kronor

Nu kommer en riktig chock, som borde vara ett dåligt skämt. Portot för vanliga brev höjs vid årsskiftet till 9 kronor, en höjning med 29 procent. Denna vansinniga pris­ökning motiveras med att allt färre brev skickas.

Postens vd Anders Holm varnar också för kommande portohöjningar: »Med fortsatt fallande brevvolymer kommer det inom några år att behövas en ny porto­nivå«, skriver han i en debatt­artikel i SvD. Skulle detta få folk att skicka fler brev, kanske? Jag älskar att skriva brev, och att naturligtvis att få brev, men med denna orimliga höjning av portot är det knappt möjligt längre. Det är inte alltför många år sedan portot var 2,50 och nyligen var det 5 kronor, vilket möj­ligen skulle kunna vara rimligt i dagens läge. Det drabbar privatpersoner hårt och än värre föreningar som blir ruinerade.

LÄS MER: Trots kritiken mot Postnord – 99 av 110 brev gick fram på en dag

Efter alla klagomål på PostNord med post som inte kommer fram, eller kommer fram först efter en månad, är det väldigt provocerande med dessa orimliga höjningar.

Henrik

LÄS MER: Så gör du för att skriva i Metro

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om postnord post