Sverige liknar en totalitär stat när rökning förbjuds, lika bra att löpa linan ut, skriver insändarskribenten.
Sverige liknar en totalitär stat när rökning förbjuds, lika bra att löpa linan ut, skriver insändarskribenten.

Sverige börjar likna en totalitär stat när rökning förbjuds, det lika bra att löpa linan ut. Förbjud alkohol, mobiltelefoner, matning av fåglar (skjut dem) och alla doftämnen, skriver insändarskribenten.

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Sverige börjar likna en totalitär stat där några militanta damer i regeringen tar beslag på människans ­integritet. Jag har bott i Moskva under Sovjettiden – och jag börjar känna igen atmosfären.

Matning av fåglar leder till råttinvasioner och till och med till fågelinfluensa så skjut dem alla.

Som det nu ligger till är det lika bra att löpa linan ut. Kraftiga begränsningar på rökning bör följas av återinförande av motbok. Alkoholen är en farlig drog och under påverkan av den är individer mycket otrevliga och till och med dödsfarliga för omgivningen.

Förbud bör införas mot mobiltelefoner på allmänna platser: högljudda monologer och den totala självupptagenheten i apparaterna är mycket störande. Dessutom är mobiltelefoner svårt beroendeframkallande.

Björkar och buskar skall huggas ned på alla offentliga platser för de sprider pollen och allergier.
Matning av fåglar leder till råttinvasioner och till och med till fågelinfluensa så skjut dem alla.
Total förbud mot hundar är på sin plats; många är rädda för dem och många lider av allergi mot pälsdjur.
Totalförbud mot alla produkter som innehåller doftämnen måste införas för att våra medmänniskor mår dåligt. Å andra sidan är det helt onödigt att ha medmänniskor. Förbjud dem också.

LÄS MER: Magnus Betnér: Vaccinera din unge nu för fan

Listan på förbud som kränker den personliga integriteten kan göras lång. Man får dock hoppas att våra beslutsfattare har tid med större problem. Just nu verkar rökningen vara ett av få konkreta miljöpolitiska program man sysslar med medan man gladeligen bygger gigantiska motorvägar med plats för allt fler bilar som knappt syns bland avgasmoln samtidigt som man outsourcar klimatfrågor till något mirakelmakarföretag någonstans eller skjuter upp hela ansvaret på Gretas generation.

Tips till damerna: Satsa på något positivt som Non smoking-generation eller Håll sverige rent. Dessa kampanjer ledde till resultat.

Konsekvens

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset