Jag hämtade min ettåring i dag, helt blodig i ansiktet. De hade lekt på asfalt, skriver insändarskribenten.

Detta är en insändare. Det är personen som skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

När blev dokumentation viktigare än våra barns säkerhet?

Jag hämtade min ettåring i dag, helt blodig i ansiktet. De hade lekt på asfalt. Så kan det gå. Men ett samtal hade varit trevligt.

Förskolan har tappat fokus. Allt handlar om vad de kan visa upp. De ska ”dokumentera”. Fina små bilder och några väl valda ord i beskrivningen, så blir chefen glad på nästa medarbetarsamtal. Fast som föräldrar struntar väl vi i bilder och påhittade texter om vad barnen tänker och känner och kan och gör. Bilder kan jag ta själv. Och nej, min ettåring kan inte pussla eller prata eller ens hålla en gaffel ordentligt. Snart kan hon det, men det behöver jag ingen dokumentation på för att det ska ske.

Nej, det jag vill ha från er pedagoger är egentligen väldigt enkla saker. Jag vill att ni byter hennes blöja när den är smutsig. Ser till så att hon äter vid maten och sover när hon är trött. Jag vill att ni tröstar henne när hon är ledsen. Och sist, men inte minst; ring mig när hon har slagit sig blodig i ansiktet!

Kristina

LÄS MER: Så här skickar du insändare till Metro

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset