Grillad korv och annat processat kött kan vara cancerframkallande.
Grillad korv och annat processat kött kan vara cancerframkallande.

Att servera barn processat rött kött är en vana som vi borde protestera mot, skriver insändarskribenten "TH".

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Hur mycket bryr vi oss om våra barn när det kommer till vad de äter?

Det finns många saker vi inte bör äta så mycket av. En sådan sak är processat rött kött, till exempel korv, bacon och skinka. Processat rött kött är det första livsmedel som någonsin hamnat på WHO:s lista över ämnen över sannolikt cancer­framkallande – på samma lista återfinns bland annat tobak.

I affären häromdagen hör jag en kvinna fråga sin partner »vad ska vi äta till lunch i morgon?«. Svaret blev »korv med bröd sa vi väl?«. 

LÄS MER: Insändare: Veckonummer är djävulens påfund

Vi är säkert många som ger våra barn korv med bröd – enkelt och något barnen gillar. Men verkligen helt fel i längden. Vi inte bara ger barnen något som är dåligt för deras hälsa, vi serverar dem också en vana och en livsstil.

Protestera när dotterns fotbollslag under en turnering säljer korv med bröd. Kräv av skolan att sluta ge barnen korv vid utflykter – eller som i min systerbarns skola där de »festar till det« genom att varje fredag servera korv med bröd till lunch. 

Till frukostfrallan på förskolan borde inte skinka eller prickig korv vara ett alternativ. Vi skulle aldrig tillåta att ­skolan serverade läsk till lunch och föräldrar reagerar när ett barn till sin födelsedag vill bjuda sina kompisar på förskolan på glass. 

Jag har förståelse för det – men säg också nej till att era barn serveras processat rött kött på förskolan och i skolan!

TH

LÄS MER: Så här skickar du insändare i Metro

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Cancer Kött