Fotgängare bidrar i högsta grad till att isbjörnar dör på Arktis och allas vår miljö blir sämre, skriver insändarskribenten.
Fotgängare bidrar i högsta grad till att isbjörnar dör på Arktis och allas vår miljö blir sämre, skriver insändarskribenten.

Insändarskribenten Alf vill att fotgängare ska samarbeta mer med övrig trafik för miljöns skull.

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Bidrar fotgängare till att vår miljö blir sämre? Jo, faktiskt är det så.

Tänk er att en fotgängare kliver ut på ett övergångsställe, utan att samarbeta med övrig trafik. Då kan bilar, lastbilar och stora fullsatta ledbussar tvingas bromsa in hårt, varpå skadliga bromsbeläggspartiklar bildas. Fotgängaren går långsamt över gatan, fordonen står på tomgång. Sedan ska många tunga ton fordon accelerera från noll, och nu snackar vi om avgasmoln. Fotgängare bidrar alltså i högsta grad till att isbjörnar dör på Arktis och allas vår miljö blir sämre.

Men blir man mindre egoist och samarbetar i trafiken i stället, som man ska göra, så blir allas vår miljö så mycket bättre. Tyvärr, vår planet är förlorad.

Alf

LÄS MER: Så gör du för att skriva i Metro

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om miljö trafik