Rökarna kan själva tänka minst två steg till, innan de tänder cigarretten, skriver Gunnar J.
Rökarna kan själva tänka minst två steg till, innan de tänder cigarretten, skriver Gunnar J.

Det ska inte behöva finnas lagförbud och skyltar. Rökarna kan själva tänka minst två steg till, innan de tänder cigarretten, skriver insändarskribenten.

Detta är en insändare. Det är personen som skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Jag är själv inte rökare längre – även om jag nu var det under min oförståndiga tonårstid. Jag är mycket väl medveten om hälsoriskerna, men att tvinga folk att sluta röka genom att förbjuda rökning överallt på allmänna platser, ute som inne, är inget annat än överförmynderi och storebrorstendenser.

Jag känner själv inga fysiska problem eller obehag av att vara i närheten av folk som röker ”inom rimligt avstånd och mängd”, och anser att rökarna själva borde visa mer hänsyn i denna så viktiga, och för astmatiker livsviktiga, fråga. Och det finns ju tyvärr många andra som också plågas, så som folk med annan form av känslighet.

Men det ska inte behöva finnas lagförbud och skyltar. Rökarna kan själva tänka minst två steg till, innan de tänder cigarretten.

Gunnar J. Utan egen rök eller snus i över femtio år

LÄS MER: Så här skickar du insändare till Metro

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset