Jordens befolkning måste minska om planeten ska överleva, skriver »Emelie«.

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

LÄS MER: Insändare: Lös klimatkrisen genom att låta fler personer dö

Världen är överbefolkad. För oss som lever ett privilegierat liv i Sverige märks det oftast inte i vardagen, men planetens resurser är på väg att ta slut. Det sägs att det skulle krävas fyra jordklot om alla levde som Sveriges befolkning. Lösningen på sikt är solklar: den mänskliga befolkningen måste minska. Det ska ske naturligt genom att färre barn föds. Målet ska vara att det inte finns fler människor än vad jordens resurser räcker till. Om vi på sikt ska kunna rädda planeten och mänskligheten måste vi införa ett socialt och ekonomiskt system som inte förutsätter en befolkningsökning.

Det ska inte vara ett socialt krav att skaffa barn.

De personer som blir för evigt olyckliga och inte ser någon mening med sitt liv utan barn, skaffa ett eller två barn. Men inte fler. De personer som hellre ägnar sitt liv åt andra saker än föräldraskap ska slippa påtryckningar från omgivningen. Det ska inte vara ett socialt krav att skaffa barn.

Inga hinder ska finnas för en kvinna att skydda sig mot och avbryta en oönskad graviditet. Alla barn som föds ska vara önskade, älskade och tas väl hand om. De personer som inte säkert kan säga att de inte kommer att slå sina barn, de ska inte skaffa barn. Om alla kan tänka efter innan beslutet tas att föda barn till den här världen, då kan både barnen och planeten må bättre.

Emelie

LÄS MER: Så skickar du insändare till Metro

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset