Bakom mig satt två grabbar i 20-årsåldern som tagit över helt med högljutt snack, fötter på säten samt musik på hög volym via mobilen, alltså det mesta som retar upp folk, skriver insändarskribenten.
Bakom mig satt två grabbar i 20-årsåldern som tagit över helt med högljutt snack, fötter på säten samt musik på hög volym via mobilen, alltså det mesta som retar upp folk, skriver insändarskribenten.

"Matz" hittade ett nytt sätt att bemöta högljudda ungdomar på tunnelbanan.

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Det finns kombinationer i samhället som är potentiellt explosiva. Exempelvis Trump mot Kim Jong Un, eller en medelålders man mot spänniga unga killar. Jag är en av ingredienserna i det senare exemplet men min historia visar att det inte alltid slutar med en smäll.

Jag kände att jag själv långsamt gled in i ”sur 54-årig gubbe”-rollen men tänkte sedan att jag nu skulle prova något annat.

Jag klev på tunnelbanan i söndags eftermiddag och slog mig ner. Bakom mig satt två grabbar i 20-årsåldern som tagit över helt med högljutt snack, fötter på säten samt musik på hög volym via mobilen, alltså det mesta som retar upp folk.

Jag märkte att det förmodligen hållit på ett tag då det utväxlades sura blickar mellan alla andra runtomkring. Jag kände att jag själv långsamt gled in i ”sur 54-årig gubbe”-rollen men tänkte sedan att jag nu skulle prova något annat. Musiken som spelades var ganska taskig hiphop och då jag själv gillar lite mer hardcoremusik vände jag mig om och frågade om de har Spotify i mobilen. ”Vadårå?” blev det högljudda svaret. ”Jo, jag bara undrar om du känner till den här rapparen jag gillar? Jag tror du kommer gilla honom”, sa jag.

LÄS MER: Insändare: Jag är inte konstig – jag tänker efter

Han såg totalt förvånad ut men gav mig luren så att jag kunde skriva in namnet och voilà! Mykki Blanco från Orange County California var inlagd i hans spellista. Vi skulle sedan av på samma station och killarna garvade och tackade för tipset.

En extra knorr påhistorien är att Mykki Blanco är en transsexuell AIDS-aktivist och performanceartist. Om de letar upp hans videor på Youtube så lär de få ett och annat att tänka på!

Matz

LÄS MER: Så gör du för att skriva i Metro

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset