Henrik Schyffert har levt med ett par grisar i sitt hem.
Henrik Schyffert har levt med ett par grisar i sitt hem.

Insändar­skribenten »Peter« är besviken på slutet i Henrik Schyfferts tv-serie »Köttets lustar«.

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Jag gillade din tv-serie »Köttets lustar«, Henrik Schyffert. Du visade upp dina fördomar och din okunskap med stor öppenhet och ärlighet.

Det förtjänar respekt och har fått många att tänka till. Just ärligheten är viktig i denna tid av ­falska nyheter och vinklingar. Du visade den sanna verkligheten bakom slakteriernas dörrar och krossade en gång för alla myten om den humana slakten och det svenska djurskyddets överlägsenhet. Att brottas med sig själv som du gjorde inför vänner och tv-kameror kräver mod och integritet och det högaktar jag.

Därför blev jag oerhört besviken när du i sista avsnittet köpte köttindustrins lögner rakt av. Finns det en källa som bevisar att 75 gram kött 365 dagar om året är hållbart för 7,5 miljarder människor?

Hur länge är det hållbart, och kommer det även att gälla när vi blir fler än 10 miljarder? Det där med de heliga öppna landskapen, ifrågasatte du det?

Levande fria djur är bra, men nästan alla svenska köttdjur är inspärrade, framför allt grisar!

Eftersom din slutsats byggde på dessa två grundstenar borde de absolut ha analyserats och bevisats. Att lättvindigt döda ­grisarna och bryta löftet till din son var verkligen ett svek!

Peter

Läs mer: Så gör du för att skriva i Metro

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset