Det är inte alltid lätt att vara ordningsvakt.
Det är inte alltid lätt att vara ordningsvakt.

Som ordningsvakt har jag rätt att inskränka dina grundläggande rättigheter, skriver »Ordningsvakten«.

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Jag jobbar som ordningsvakt, det betyder att jag har viss laglig rätt att inskränka på andra människors grundläggande rättigheter.

Jag kommer ihåg känslan jag kände när jag under utbildningen insåg ansvaret och allvaret i detta.

Det är inte alltid lätt att vara ordningsvakt, folk vägrar att lyssna, ifrågasätter, granskar och hatar, men så måste det också få vara – för det är jag som sitter på våldsmonopolet.

LÄS MER: Insändare: Äldreförakt att få i riksdagen är över 65 år

Med stora rättigheter kommer också stora skyldigheter. Jag ska så klart alltid ha lagstöd för mina ingripanden men förutom det så måste jag också se till behov och proportionalitet. Den åtgärd jag gör ska alltså alltid matcha problemet och behovet av att lösa det.

Det är jag som sitter på våldsmonopolet.

Det här är ett krävande arbete. Tro mig när jag säger att folk kan vara fruktansvärt irriterande, hotfulla, våldsamma och så vidare men det är jag själv som har valt det här yrket just för att jag anser att jag klarar av att arbeta under de förhållandena.

Jag med min rätt att inskränka på dina grundläggande rättigheter, jag med våldsmonopolet – jag måste vara lite »bättre« och tåla lite mer än dig.

Så är det bara.

Ordningsvakten

LÄS MER: Så här skickar du insändare i Metro

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Ordningsvakt