Att folk inte har hyfs längre och erbjuder sin sittplats längre till de behövande är sorgligt att se, skriver insändarskribenten.
Att folk inte har hyfs längre och erbjuder sin sittplats längre till de behövande är sorgligt att se, skriver insändarskribenten.

Om resande med kollektivtrafiken tänkte efter lite mer och använde allmänt hyfs så skulle resan bli behagligare för samtliga inblandade, det menar dagens insändarskribent.

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

  • Man låter folk gå av sen går man på. Tro inte för en sekund att du kommer iväg snabbare bara för att du tränger dig igenom de som ska av. Låt människor gå av först – sen går du på!
  • Äldre och gravida. Att folk inte har hyfs längre och erbjuder sin sittplats längre till de behövande är sorgligt att se. Ser du nån som är i större behov av sittplatsen än dig – res dig upp.
  • Hej här är vi – titta på oss. Ni som är så måna om att alla ska höra er diskussion och höjer rösten så den överröstar alla – ingen bryr sig. Tala i vanligt tonläge.

LÄS MER: Insändare: Det du gör för miljön är inte tillräckligt

  • Vem bryr sig om alla andra? Ni som ser att spårvagnen/tunnelbanan/bussen börjar bli full och vägrar gå längre in – vad menar ni? Folk kan knappt andas eller röra på sig och halva gången är tom. Det skadar ingen med mer utrymme.
  • Här sitter min ryggsäck. Vad är grejen med folk som lägger sin ryggsäck eller väska på en sittplats och låter folk stå upp hela resan? Att de inte skäms.
  • Musik för alla resenärer. Vissa tror att de har så bra musiksmak att de mer än gärna spelar upp det i deras högtalare – i högsta volym. Sluta.
  • De som tror de vet bättre. Det finns platser avsedda för äldre, gravida och funktionsnedsatta, men vad är grejen med folk som tittar snett på personer som använder dem när ingen äldre eller funktionsnedsatta finns på plats? Det är bara dumt.
  • Klagande resenärer. Kära du som klagar på föraren när det sker ett stopp. Det är inte förarens fel. Föraren kan inte trolla bort hindret eller på något sätt påskynda processen – lev med det.

LÄS MER: Så här skickar du insändare till Metro

Omar

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset