Signaturen "Hanna" invänder mot en tidigare insändare i Metro.
Signaturen "Hanna" invänder mot en tidigare insändare i Metro.

Dagens skribent upprörs av att signaturen »HS« som skrev om sina åsikter om tatuerade och piercade tjejer publicerades i Metro.

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Förra veckan gav Metro utrymme till en skribent, med alias HS, att gymnastisera sitt kvinnohat i det offentliga rummet. De publicerade nämligen en insändare där personens enda syfte var att klaga på kvinnors utseende och berätta hur avtändande vi kvinnor med tatueringar och piercingar är. Att vi kvinnor bannemig ska klä oss mer feminint för annars förblir vi singlar.

LÄS MER: Insändare: Sverige är inget rasistiskt land

Det jag undrar är, hur sjutton tänker tidningar när de publicerar sån här kvinnofientlig smörja? Och kom nu inte och gasta om någon yttrandefrihet. Yttrandefriheten är till för att skydda demokratin och inget annat.

Man behöver inte vara Einstein för att fatta att klagande och gnällande på kvinnors utseende inte bidrar till den demokratiska debatten. Tvärtom! Det bidrar bara till att spä på den förtryckande strukturen där kvinnans kroppar är allmänt gods som ska kontrolleras. I det här fallet genom pekpinnar om vårt utseende. Förtryck och demokrati är två oförenliga ting.

Hanna

Mejla din åsikt till Metro

Vad tycker du? Ska tidningar kunna publicera vilka åsikter som helst (inom lagens gränser) eller ska det finnas begränsningar, och hur skulle de i så fall se ut enligt dig? Mejla din åsikt och signatur till [email protected]
Insändare är på 200–1 200 tecken inklusive mellanslag och kan komma att redigeras (adress och telefonnummer krävs, dessa uppgifter ­publiceras inte).

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset