Jag är så trött på griniga och intoleranta männi­skor som inte kan unna sina grannar en rolig kväll, skriver insändarskribenten.
Jag är så trött på griniga och intoleranta männi­skor som inte kan unna sina grannar en rolig kväll, skriver insändarskribenten.

Skribenten "Din besvikna granne, en trappa ned" arrangerade en hemmafest – men stämningen blev lite sämre efter att en granne påpekat att de spelade för hög musik.

Detta är en insändare. Det är personen som skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Till dig kära granne boendes en trappa upp. Kan man vara mer oskön än du? I de tre år jag har bott här har jag hälsat, hållit hissen åt dig och alltid dykt upp på gårdsstädningarna med ett leende på läpparna. Någon man skulle kunna kalla den ideala grannen helt enkelt. 

Vad är det då som plötsligt ger dig rätten att ringa på min dörr och skälla ut mig och mina vänner klockan elva en fredagskväll?  Utan att ens bemöda dig om att hälsa eller presentera dig? För det första vill jag påpeka att den fest vi hade är den första jag haft, på tre (!) år.

Är det din hobby att sitta med örat tätt pressad mot väggen och söka efter nya ljud?

Inte räcker det med att du kommer ned för att skrika på oss att sänka volymen. Nej, du ringer på med inställningen att vad jag än säger, tänker du fortsätta att vara arg och skälla på mig. På en minut hann jag be om ursäkt tjugo gånger samt sänka musiken och be mina gäster vara tystare. Trots det fortsätter du skrika fula ord och koka av ilska. 

Jag är så trött på griniga och intoleranta männi­skor som inte kan unna sina grannar en rolig kväll. Är det din hobby att sitta med örat tätt pressad mot väggen och söka efter nya ljud?

LÄS MER: Insändare: Kan vi prata om våldet som våra unga utsätts för?

Det finns en lag som reglerar vad som gäller för fester när man bor i en bostadsrätt. Den säger att alla ska se till att grannarna inte ska störas till en sådan grad att det försämrar deras hälsa. Och då undrar jag – är det så att du verkligen blir sjuk av att jag har fest en gång på tre år? För om fallet inte är så, då har jag ingen skyldighet att avsluta en fest vid elva.

Så kära granne: Nästa gång du bestämmer dig för att ha fest – förvänta dig inte att jag kommer knackandes på din dörr. För till skillnad från dig unnar jag mina grannar en rolig kväll.

Din besvikna granne, en trappa ned.

LÄS MER: Så här skickar du insändare till Metro

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Granntvist fest