Insändarskribenten undrar var alla med lång kötid i Stockholm håller hus.
Insändarskribenten undrar var alla med lång kötid i Stockholm håller hus.

Det är dags att ändra regler för bostadssökande i Stockholm, skriver en trångbodd insändarskribent.

Jag har stått i Stockholms bostadskö sedan 2008. Min nuvarande lägenhet blev för liten och jag var tvungen att anmäla mig till bostadskön igen för att få en större lägenhet. År efter år då det dyker upp en stor lägenhet så dyker det samtidigt upp folk som stått i kö sedan 1980. Sådana får alltid de två-tre första platserna i kön. Någon som kunde få en stor lägenhet i stan utan problem på 80- och 90-talet, var har ni bott hittills?

Nu när det inte finns tillräckligt många lägenheter och en stor 5:a är sällsynt, då dyker ni upp, flyttar hemifrån eller gud vet var kommer ni ifrån. 

Ni fjärmar det som betyder livet för oss andra, som verkligen behöver en stor lägenhet. Och varför behöver ni 50-åringar en så stor lägenhet? Ingen kan övertyga mig att ni väntat sedan 1985 tills i dag på en 5:a eller 6:a i stan. 

I dag när en lägenhet i stan är värd en hel förmögenhet. Det är vi ärliga som bor trångt i våra små hyresrätter som betalar priset. Det är dags att ändra regler för bostadssökande i Stockholm!

Endast stora familjer som ska kunna boka en stor lägenhet. Det är trångt i Stockholm idag och vi måste anpassa oss till nuvarande situation.

Skapa granskningsnämnden eller avskaffa hyresrätter!

En sardin

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset