Det är konstigt att lärarna inte förstår att olika lärare gör olika bra jobb och förtjänar olika hög lön – precis som alla andra, skriver dagens insändarskribent.

Satsningen på lärarlönelyft har lett till osämja, sjukskrivningar och uppsägningar läser jag. Även tidigare har det framkommit att lärare inte ser positivt på lärar­lönelyftet, man pratar om orättvisa. Det är för mig väldigt konstigt att lärare inte kan förstå att olika ­lärare faktisk gör olika bra jobb även om lärarrollen i sig är densamma för alla.

Att ha lite olika lön för i sig samma arbete, men som utförs olika väl, är för andra en självklarhet. ­Precis som att en del personer har egenskaperna för att utveckla, utvecklas och gå vidare i sina jobb till ­högre befattningar med ­högre krav och ansvar. Det finns inom lärarkåren också. Det är något vi ­utsätts för varje år i löne­förhandlingar.

Om rektorer inte har förmågan att uppfatta sina lärares olika kompetensegenskaper är det riktigt ­illa ställt. Att en nyutexad lärare direkt får samma uppgifter och ansvar som en erfaren lärare är mycket märkligt. Kompetens utvecklas ­genom erfarenhet och ­olika individer har olika kompetensegenskaper. Det är inget i läraryrket som med automatik gör alla ­lika i sitt jobb.

Big Ann

Vill du nå ut till Metros miljonpublik? Läs här om hur du gör för att skicka in en insändare.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset