Ett dåligt ledarskap kan leda till trist stämning, ohälsa och svårigheter att rekrytera. Ändå får många dåliga chefer fortsätta. Men nu är det hög tid att sätta dem på bänken, skriver "Johan och Kai".

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Ett uppenbart »värdelöst« ledarskap präglar alldeles för många arbetsplatser. Ett ledarskap som så förödande motverkar medarbetarnas lust, engagemang och inte minst produktiviteten. 

Ofta, mycket ofta, tar detta sig uttryck i ren klåfingrighet, brist på respekt, låg eller ingen tilltro till medarbetarnas förmåga, hämmande strukturer och organisationer. Om inte detaljpetande så kanske i stället tvärtom, ren beslutsvånda med tillhörande förlam-ande otydlighet.

Det handlar sällan om utstuderat djävulskap utan mer om en oförmåga som tillåts fortsätta, ofta på obegränsad tid.

Att den viktigaste uppgiften för chefen är att skapa bästa tänkbara förutsättningar för medarbetarna så att de med glädje går till jobbet och presterar på topp verkar vara en inställning som på inget sätt är självklar.

Bakgrunden till det återkommande misslyckandet kan vila i att »chefer« ofta helt enkelt är felrekryterade eller på fel spår utan vägledande återkoppling. Att den viktigaste uppgiften för chefen är att skapa bästa tänkbara förutsättningar för medarbetarna så att de med glädje går till jobbet och presterar på topp verkar vara en inställning som på inget sätt är självklar.

I idrottens värld är det självklart att snabbt vidta åtgärder när resultaten försämras eller uteblir. Kanske är det så att tränare eller ledare ska lämna? Temporärt eller för gott? 

LÄS MER: Insändare: I ett helveganskt samhälle löper djur risk att dö ut

Detta skulle kunna gälla alla branscher. Särskilt när vi äger vetskapen om att en tveksam chef och ledare kostar mycket i tappad lust, onödigt låg produktivitet, trist stämning, ohälsa, svårigheter att rekrytera och behålla medarbetare.

Men trots tydliga negativa effekter tillåts mediokra ledare fortsätta hämma goda prestationer och verksamheter. Det är kanske hög tid att sätta mediokra ledare på bänken, läktaren eller rent av på transferlistan. Alternativet är otrygghet, dåligt mående och klena resultat. En mycket olycklig kombination.

Johan och Kai 

LÄS MER: Så här skickar du insändare till Metro

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset