"Inga djur for illa och barnen fick lära sig att vi ska vara snälla mot djur", skriver "TH" om barnprogrammen.
"Inga djur for illa och barnen fick lära sig att vi ska vara snälla mot djur", skriver "TH" om barnprogrammen.

Vi männi­skor behöver inte äta varken döda djur eller deras mjölk, menar signaturen »TH«.

Detta är en insändare. Det är personen som skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

När mina barn var riktigt små var bland de första ord de lärde sig olika djurläten – vad säger kossan? »Muuu«, sa dottern med stor glädje. »Nöff, nöff«, sa sonen och log stort. Sedan kom bilderböckerna med fina bilder på lamm, kycklingar och kaniner.

De finns där. Men de är inte glada eller lyckliga. De lever ett kort liv och dödas på löpande band, 107 miljoner varje år bara i Sverige, enligt Djurrättsalliansen.

När de blev lite äldre tittade de på barnprogram med en väldig massa djur. Glada djur. Djur och barn tillsammans. Inga djur for illa och barnen fick lära sig att vi ska vara snälla mot djur. Barnen älskar djur. De är deras vänner och alla är lika mycket värda.

Sedan försvann djuren från samhället. Nästan alla djur. Kvar blev hundar, katter och i viss mån hästar. Kaniner, fick barnen lära sig, mådde visst bra i en liten bur. De få gånger barnen stötte på kor var i Arlas reklam. De få gånger barnen stötte på lamm var på reklam för toalettpapper. Grisarna försvann helt liksom ­kycklingarna.

LÄS MER: Insändare: När blev nätet en fristad för lättkränkta?

Men de finns där. Men de är inte glada eller lyckliga. De lever ett kort liv och dödas på löpande band.

Varför är det så? Ingen behöver äta djur. Ingen människa behöver bröstmjölken från en annan art. Vi mår alldeles utmärkt, faktiskt bättre, utan att äta djur eller deras kroppsvätskor.

Låt barnen få behålla kärleken till djuren.

TH

LÄS MER: Så här skickar du insändare till Metro

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset