Vi behöver inte fler planeter, vi behöver bara tänka om. Så skriver signaturen "Ta det lugnt nu".

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Klimatfrågan är inte så mycket en politisk fråga. Det är en fråga för varje enskild individ som vandrar här på jorden. Så fråga dig själv nu: Behöver jag 12 par jeans eller 20 par skor? Måste jag handla nya kläder inför varje säsong? Varför ska en cykel kosta 20 000 kronor och framföras av en sport­utrustad fartdåre? Vad upplever hen?

LÄS MER: Insändare: Lös klimatkrisen genom att låta fler personer dö

Är det verkligen flyg­resor till främmande länder som gör mig lycklig? Du behöver inte åka till Bali. Norge är också vackert – ta bilen dit. En del åker till Svalbard och ser isbergen smälta. Hur tänker man då? Kan min mobil räcka för ett antal år framåt, kanske tio år? Detta trots att reklamen pressar på.

Kan min mobil räcka för ett antal år framåt, kanske tio år?

Ta en titt på dina barns rum. Är det trångt med alla leksaker gjorda av plast, fraktade från Kina? Varför finns där så många leksaker. 120 »favoriter«, de allra flesta gjorda i plast. Jag tvivlar på att de alla är kära ägodelar.

Sedan ska det vara nya sängar. Stora sängar med stoppade gavlar där hela familjen kan ligga och mysa – allt enligt reklamen. Men det har ingenting med din verklighet att göra. Reklamen göder oss med drömmar. Drömmar är inte ditt liv. Ta en titt på ditt liv nu. Vad är det du verkligen behöver? Alla skriverier om att vi egentligen behöver fler planeter är bara dumt när vi själva kan anpassa oss till det som finns här och nu.

Ta det lugnt nu

LÄS MER: Så här skickar du insändare till Metro

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset