"Lastbilsföraren" vill inte köra över cyklister.
"Lastbilsföraren" vill inte köra över cyklister.

Cyklister borde visa mer hänsyn när de korsar ett övergångsställe för gående, skriver insändar­skribenten.

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Hej alla glada cyklister. Vi lastbilsförare har förstått att ni är Trafikverkets gullegrisar.

Ett problem som många lastbilsförare råkar ut för varje dag är ni fartdårar som kommer cyklandes i hög fart vid övergångsställen.

Så det kanske är på sin plats att veta vad som gäller enligt Transportstyrelsen: ”Övergångsställe. Det är inte förbjudet för dig som cyklar att korsa en väg på ett övergångsställe, men övergångsstället är tänkt för gående och det är därför olämpligt att cykla där. Om du kliver av cykeln och leder den gäller samma regler som för gående. En cyklande som ändå korsar en väg på ett övergångsställe har alltid väjningsplikt både mot gående och mot fordon på vägen.”

LÄS MER: Insändare: Att tvinga barn äta vegetarisk kost är barnmisshandel

Som cyklister ska ni inte bli förvånade över att fordon inte tvärbromsar när ni kommer cyklandes i 20 kilometer i timmen förbi ett övergångsställe.

En lastbilsförare som ska ta C-kort måste sitta i skolbänken under 140 timmar för att klara yrkesbevistestet. Kanske borde Transportstyrelsen sätta alla cyklister i skolbänken under 280 timmar för att de ska förstå de simplaste trafikreglerna som gäller ute i samhället?

En lastbilsförare som inte vill vara med om att köra över cyklister

LÄS MER: Så gör du för att skriva i Metro

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset