”Den första augusti drog Rovdjurskampanjen i gång. Vinnaren förra året sköt bland annat 28 rävar och 394 fåglar”, skriver dagens insändarskribent.
”Den första augusti drog Rovdjurskampanjen i gång. Vinnaren förra året sköt bland annat 28 rävar och 394 fåglar”, skriver dagens insändarskribent.

Hur länge ska jägare få hålla på ostört med sitt dödande, undrar dagens insändarskribent.

Detta är en insändare. Det är personen som skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Den 1 augusti drog Rovdjurskampanjen för 2017/18 i gång. Vinnaren förra året sköt bland annat 28 rävar, 7 grävlingar och 394 fåglar (exempelvis skata och nötskrika). Tvåan sköt 34 rävar och 47 grävlingar! Och så fortsätter det, sida upp och sida ner. Det kallas för att ”göra en viltvårdsinsats” och de som skjuter flest djur kan vinna fina priser.

LÄS MER: Insändare: Ingen riktig sommar utan grillat kött

Denna så kallade kampanj är tyvärr inte den enda i sitt slag. Det verkar som om det alltid finns någon sorts kampanj som går ut på att skjuta så många av skogens djur som möjligt och sedan rada upp dem och ta ett kort på hela härligheten – det är inte klokt.

LÄS MER: Insändare: Att tvinga barn äta vegetarisk kost är barnmisshandel

Hur länge ska dessa- -jägare få hålla på ostört med sitt dödande? Det är förjävligt helt enkelt att inte djuren i vår natur är mer skyddade. För att inte tala om de stora rovdjuren som ska jagas till utrotningens gräns och det kallar man också för förvaltning. Vad har de gjort för ont? De kan ju inte -direkt gå till Ica och köpa sitt kött.

Som någon en gång sa: ”Det är inte de fyrbenta man ska vara rädd för, utan de tvåbenta”. Det vill säga människan.

Eva

LÄS MER: Insändare: Kosläpp är ingen symbol för frihet

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om djur jakt