Snart kan användare ladda ned all sin data som publicerats på Instagram.
Snart kan användare ladda ned all sin data som publicerats på Instagram.

Snart kommer alla Instagram-användare ha möjlighet att kunna ladda ned allt material som denne publicerat på bilddelningsplattformen, rapporterar Reuters.

Snart kommer alla Instagram-användare, cirka 800 miljoner till antalet, ha möjlighet att ladda ned all data i form av bilder, videoklipp och meddelanden som denne laddat upp på plattformen bakåt i tiden, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Tidigare har användare inte haft möjligheten att ladda ned material från den Facebook-ägda plattformen, men i samband med den pågående debatten om användarsäkerhet på internet, i sviterna av Cambridge Analytica-skandalen, ändras nu villkoren för användarna.

LÄS MER: Cambridge Analytica och Facebook – detta har hänt

Det är ännu oklart exakt när den nya inställningen implementeras på Instagram, men enligt tekniksajten Tech Crunch, som var först att rapportera om de nya villkoren, skulle de nya användarmöjligheterna hjälpa Instagram att förhålla sig till EU:s nya dataskyddsförordning, GPDR, som träder i kraft den 25 maj.

På Facebook har användare sedan 2010 dels haft möjlighet att ladda ned bilder och videor som laddats upp, men också möjligheten att ladda ned en digital kopia av all information som facebook sparat om ens förehavanden.

LÄS MER: Här ställs Zuckerberg mot väggen – det här behöver du veta om utfrågningen

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset