Nu stoppas Bingo Rimérs stjärttävling av Instagram. Flickfotografen rasar: ”Oroväckande när stora företag får för stor makt”.

Moore/Skärmdump

I tävlingen är Bingo Rimér, via tidningen Moore, på jakt efter "vältrimmade rumpor” och ”välsvarvade bringor”. Men nu har tävlingskontot stängts av, skriver Dagens media.

Tävlingen hade flera sponsorer, bland annat dryckesföretaget Celsius, gymkedjan Nordic Wellness och Gymvaruhuset. Vinnaren tävlade om en resa till Los Angeles. Men eftersom flera av bilderna var lättklädda har tävlingen nu stoppats på grund av Instagrams policy mot naket innehåll.

Bingo Rimér skriver själv på Instagram:
”Alltså dessa nymoralister som sitter på Facebook, Apple och Instagram. Det är oroväckande när stora företag får för stor makt och sedan börjar styra och ställa beträffande vad som är rätt eller fel. Då menar jag utöver de lagar som finns. Vår tävling på Moore är en enorm succé och den är absolut inte olaglig. Men nu har Instagram stängt ner vårt konto. Haha Så stört. Det är inte porr, Vi har tillstånd att lägga upp bilderna och vi går inte till attack mot någon. Jag trodde faktiskt inte detta skulle bli ett problem. Men jag löser det såklart. Det är kul med stjärttävling. Men det finns alltid en baksida.. haha återkommer”.

Metro har sökt Bingo Rimér.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset