Katten på bilden har ingenting med händelsen att göra.
Katten på bilden har ingenting med händelsen att göra.

En ukrainsk bodybuilder och Instagramprofil möter just nu hård kritik på sociala medier. Detta efter att hon valt att tatuera sin katt.

En ukrainsk Instagram-profil möter just nu hård kritik på sociala medier. Detta efter att bodybuildern och hennes partner, bosatta i Tjernihiv, valt att tatuera sin hårlösa sphynx-katt.

En video som ska ha publicerats som en så kallade Instagram-story under lördagen visar hur den medvetslösa katten tatueras. Enligt paret ska man ha genomfört proceduren för att göra katten mer ”unik” och för att ”visa respekt för gud”. Kattens tatuering visar en egyptiska guden Anubis, rapporterar ukrainska TSN.

Enligt paret ska katten ha varit bedövad under tatueringsessionen och ska heller inte ha skadats. Men på sociala medier rasar djurrättsaktivister. Händelsen uppmärksammades bland annat av den ukrainska Facebooksidan Uanimals, som beskriver kattens ägare som sadister.

Ukrainas parlament beslutade tidigare i år om hårdare djurskyddslagar som trädde i kraft den 4 augusti i år. De nya lagarna innebär böter på upp till motsvarande 1 500 svenska kronor och konfiskering av djuret om djurets liv och hälsa anses vara hotat av ägaren till djuret. Personer kan nu även dömas till fängelse för djurplågeri om brottet sker upprepade gånger med flera djur och om underåriga bevittnar händelserna, rapporterar den ukrainska nyhetsbyrån UNIAN.

Kvinnan har nu valt att göra sin Instagramprofil privat.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset