Perseus Karlström vill gå långt. Arkivbild.
Perseus Karlström vill gå långt. Arkivbild.

Mamma Siv har tre VM-guld, Pappa Enrique har ett VM-silver och brorsan Ato borde ha fått en OS-plats.Perseus Karlström lyckades dock knipa varken medalj eller placering i 20 kilometer gång.

Det gick inte som Perseus Karlström tänkt sig på OS. Han bröt gångtävlingen efter lite drygt halva loppet och får fortsätta drömma om en OS-framgång för "familjeföretaget".

Mamma Siv är även förbundskapten, och nominerade båda sina söner till OS, men bara en kom med.

– Han är mest sur på SOK att han inte blev uttagen, han är glad att jag är här, säger Perseus Karlström om sin bror Ato Ibáñez.

TT: Du har gångsporten i blodet, då var det svårt att inte börja, va?

– Det var mamma som tog med oss när vi var små och fick oss att testa på. Men hon har ju aldrig sagt att "det här är något ni måste göra". Det var vi som ville fortsätta med det. Men sen, visst, är man bra på nåt är det alltid roligare att hålla på. Båda var väldigt duktiga.

TT: Vad är så roligt med gång?

– Kondition har jag alltid gillat. Vi sprang alltid mycket, körde alltid konditionsbaserade lekar på sommarlovet och sånt. Sedan är det ett väldigt tufft teknikmoment, både kondition och mycket teknik som jag gillar.

– Sedan så är det fruktansvärt jobbigt.

Det blev dubbelt kinesiskt i gångtävlingen till slut, med Wang Zhen som etta och Cai Zelin som tvåa. Australiern Dane Bird-Smith tog bronset.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset