Alamy

"Det handlar i detta fallet inte om huruvida djuren blir kränkta av att bli kallade ”den” eller inte, utan det handlar om hur man själv ser på djuren", skriver "En varelse".

Svar till insändaren ”Låt ett djur få vara den” (25/9).  Nej, ett djur känner sig nog inte kränkt om hen skulle bli kallad för ”den”. 

Men nu är ju djur också levande varelser och tyvärr så händer det överallt
i världen att djur behandlas som objekt som säljs och köps hit och dit och som till och med kan slängas
i soporna eller bli dumpade i skogen när ägarna tröttnat på dem. 

Jag tycker inte att det är konstigt eller dumt alls att vilja kalla ett djur för han/hon/hen för att identifiera djuret som den levande och kännande varelse som hen faktiskt är. 

Det handlar i detta fallet inte om huruvida djuren blir kränkta av att bli kallade ”den” eller inte, utan det handlar om hur man själv ser på djuren. 

Nu menar jag givetvis inte att en person per automatik ser djur som objekt för att hen kallar ett djur ”den” (är väl oftast en sådan där vana antar jag), men att klaga på att andra väljer att kalla djuret han/hon/hen tycker jag däremot är dumt och onödigt. 

Jag själv säger aldrig ”den” om ett djur då det känns oerhört fel och konstigt, som att säga ”den” om en annan människa.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset