Daniel Olsson-Trkulja, en av AIK:s målskyttar i segern mot Västervik. Arkivbild.
Daniel Olsson-Trkulja, en av AIK:s målskyttar i segern mot Västervik. Arkivbild.

Är det roliga över?Höstens sensationslag i hockeyallsvenskan har varit nykomlingen Västervik. Men nu går det trögt.Fyra raka förluster – 1–4 hemma mot AIK var den senaste.

I våras var AIK på vippen att gå upp i SHL. Samtidigt tog Västervik steget upp i näst högsta serien. Medan AIK varit en besvikelse har smålänningarna tjusat med sin brist på respekt för traditionstyngda klubbar med en helt annan erfarenhet från elithockeyn.

Västervik toppade serien men efter de senaste mötena med Timrå, Karlskoga, Tingsryd och AIK är klubben nere på fjärde plats.

Fredrik Karlström visade vägen för AIK.

– Jag fick en bra passning av Emil Lundberg, stack i djupled, men höll på att tappa pucken, men det gick bra ändå, sade Karlström till C More.

Jesper Frödén och Daniel Olsson-Trkulja såg till att AIK hade 3–1 inför sista perioden. Mitt i den satte Joakim Thelin – av alla – 4–1 och saken var klar. Thelin spelade förra säsongen i Västervik.

För AIK var det säsongens första trepoängare på bortais.

– Vi gör en väldigt fokuserad match. Bra fart, krigar bra på isen. Vi sätter en ny standard för vår del i hur vi tävlar på isen, sade tränaren Roger Melin till C More.

Timrå leder serien, men fick jobba hårt för att slå formstarka Almtuna hemma. Vände 0–2 till 3–2. Karlskoga skuggar efter 5–2 hemma mot Mora.

För Modo går det fortsatt trögt, stryk 4–7 borta mot Pantern medan Björklöven slog Oskarshamn med 5–3 i mötet strax under slutspelsstrecket.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset