Meng Hongwei har varit försvunnen sedan i slutet av september.
Meng Hongwei har varit försvunnen sedan i slutet av september.

Meng Hongweis familj har inte haft kontakt med honom sedan den 25 september. Nu kräver Interpol ett svar på vad som har hänt deras ordförande.

64-åriga Meng Hongwei, ordförande för den internationella polisorganisationen Interpol, försvann i slutet av september i samband med ett besök i hemlandet Kina, skriver BBC.

Enligt ett vittnesmål till den Hong Kong-baserade tidningen South China Morning Post har Interpolenchefen förts iväg för utfrågning.

LÄS MER: Allt du behöver veta om turistkrisen med Kina

Tystnad från Kina

Nu kräver Interpols generalsekreterare Jürgen Stock att Kina ger information om Hongweis tillstånd.

“Interpols generalsekretariat ser fram emot ett officiellt svar från Kinas myndigheter angående ordförandens välmående.”, skriver han i ett uttalande på lördagen.


Kinesiska myndigheter har ännu inte gjort något uttalande angående försvinnandet.

LÄS MER: Kina har röstat – nu kan presidenten sitta livet ut

Varit biträdande minister

Meng Hongwei valdes till ordförande för Interpol 2016, och lever och arbetar i Frankrike.

Hongwei har tidigare suttit på höga poster inom den kinesiska administrationen – bland annat har han vari biträdande minister för offentlig säkerhet i landet – men förlorade i april förlorade sin post i Kinesiska kommunistpartiets centralkommitté.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset