IOK avslöjar 45 nya dopningsfall från OS i Peking och London.
IOK avslöjar 45 nya dopningsfall från OS i Peking och London.

45 nya dopningsfall. 23 OS-medaljörer.Det är resultatet av Internationella olympiska kommitténs senaste omanalyser av prover från Peking 2008 och London 2012.

IOK redovisar 45 nya dopningsfall från OS i Peking 2008 och OS i London 2012. Det handlar om tidigare tester som har analyserats på nytt.

Trettio av fallen är från Peking, varav 23 avser medaljörer. De positiva proven är från åtta länder i fyra sporter. Resterande 15 positiva svar är från mästerskapet i London. De fördelas på nio länder och två idrotter. Vilka deltagare det rör sig om kan IOK av juridiska skäl inte offentliggöra.

"De nya analyserna visar återigen hur hårt IOK jobbar mot dopning", säger IOK:s ordförande Thomas Bach i ett uttalande.

Inklusive tidigare omanalyser har 98 utövare i efterhand avslöjats dopade i Peking och London. Ryssland, vars friidrottare inte får tävla i Rio och som hotas av fullständig uteslutning från spelen, har avslöjat några av de utövare som fastnade i en tidigare omgång omtester. Bland dem fanns höjdhopparen Anna Tjitjerova som tog brons 2008 (då hon lämnade sitt positiva prov) och guld fyra år senare. Efter OS i Rio i augusti kommer IOK att presentera resultaten av ytterligare omanalyser från de två senaste sommarspelen.

Enligt IOK kommer ingen av de dopade idrottarna att tillåtas delta i OS i Rio.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset