Under söndagen gick Irans president Hassan Rouhani ut med ett uttalande om att muslimer måste försöka förbättra religionens rykte. "Vår största uppgift i dag är att korrigera världens bild av islam", sa han på Irans statliga television.

Under söndagen gick Irans president Hassan Rouhani ut på landets statliga television med ett meddelande om att muslimer måste försöka förbättra religionens rykte, som enligt honom förstörts av grupper som Islamiska staten (IS). Det skriver nyhetsbyrån Reuters.

► LÄS MER: Rekordmånga vill bestämma i Iran
 

"Vår största uppgift i dag är att korrigera bilden av Islam. Trodde vi någonsin att en grupp som använder sig av islams språk, och inte fiender, skulle lyckas presentera islam som dödens, våldets och piskornas religion?", sa han enligt Reuters.

Ordet är ovanliga för en iransk ledare då landets representanter tenderar att skylla mellanösterns problem på länder i väst. Enligt Rouhani, som ses som relativt moderat av flera bedömare, går islamiska principer inte ihop med våld och extremism.

Irans regering stöder den syriska regimen som leds av Bashar Al-Assad och har även nära band med grannlandet Irak, länder som båda drabbats hårt av IS våld. Den iranska regimen är också allierad med Houthi-rörelsen som under förra året tog kontroll över stora delar av Jemen.

► LÄS MER: Iranier bygger "väggar av godhet" för att hjälpa hemlösa

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Politik