Ghor i Afghanistan.
Ghor i Afghanistan.

Beväpnade personer har dödat 30 civila i provinsen Ghor i centrala Afghanistan, enligt lokala myndigheter. Gärningsmännen misstänks ha kopplingar till terrorgruppen Islamiska staten (IS).

– Afghansk polis dödade en Daesh-befälhavare i Ghorprovinsen i samband med en insats i går (tisdag). Daeshkrigare förde bort omkring 30 civila från en plats nära provinshuvudstaden och sköt dem alla som hämnd, säger guvernörens talesperson Abdul Hai Khatibi, syftande på IS.

Massakern inträffade i närheten av Firoz Koh, huvudstad i Ghor. Många av de döda är herdar, enligt guvernören. Bland offren finns även barn.

– Deras döda kroppar hittades av lokalbefolkningen, säger guvernören Nasir Khazeh till AFP.

IS, som kontrollerar landområden i Syrien och Irak, har inte tagit på sig attacken. Rörelsen är aktiv även i Afghanistan, men provinsen Ghor är inte känd som ett starkt IS-fäste. Tidigare har IS främst genomfört dåd i Nangarharprovinsen i östra delarna av landet, där gruppen är ökänd för sin brutalitet och sina halshuggningar.

Talibanrörelsen, som är betydligt mäktigare än IS i Afghanistan, förnekar i ett Twitterinlägg att man har något med massakern att göra.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset