Efter Orlando attacken har hackare enligt sajten Newsweek hackat Twitter-konton tillhörande IS-supportrar. Hackarna har fyllt deras flöden med pride-budskap och länkar till gayporr.

Enligt Newsweek har en anonym hackare tagit över Twitter-konton som tillhör IS-supportrar. I meddelandena som postats har det bland annat stått ”Jag är gay och stolt!” och ”Ute och stolt”. I flera inlägg har det också länkats till gayporr men det har inte lagts ut några stötande bilder. Anledningen till att de hackat kontona ska vara för att stötta offren i Orlando.

– IS har spridit och hyllat attacken, så jag tänkte att jag skulle försvara de som förlorades. Att ta oskyldiga liv det tolereras inte.

Hackaren som säger sig vara ansluten till nätverket Anonymous berättar vidare för Newsweek att han hackat över 200 Twitter-konton som tillhör IS-supportrar. Flera av dem har redan stängts ner av Twitter. Hackaren tillägger att syftet med inläggen inte är att förolämpa muslimer utan att deras aktioner är riktade mot extremister.

►LÄS MER: Terrordådet i Orlando – det här vet vi

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott